☙ IslamBosna

"Bili ste kao roditelj mojoj kćeri“ - pismo zatvorenice u kojem im se zahvaljuje na gostoprimstvu

U ponedjeljak navečer, 27. novembra 2023., Brigade Izuddin el-Kassa, vojno krilo Islamskog pokreta otpora (Hamas), objavile su pismo zatvorenice Danielle Aloni (44) koja je bila u Pojasu Gaze, koje je napisala uoči njezina puštanja na slobodu u sklopu sporazuma o razmjeni zarobljenika. Danielle je bila u zarobljeništvu zajedno sa petogodišnjom kćerkom Emilijom.

23. novembra 2023.

Generalima koji su mi posljednjih sedmica pravili društvo, izgleda da se sutra rastajemo, ali iz dubine svog srca vam se zahvaljujem na izuzetnoj čovječnosti koju ste pokazali prema mojoj kćerki Emiliji. Bili ste joj kao roditelji, pozivajući je u svoje prostorije kad god je to željela. Ona ima osjećaj da ste svi njeni prijatelji, ne samo obični prijatelji, već one koji istinski voli i koji su dobri.

Hvala vam, hvala vam, hvala vam što ste proveli veliki broj sati brinući o nama. Hvala vam što ste bili strpljivi prema njoj i obasipali je slatkišima, voćem i svime što je bilo dostupno, čak i kada ga nije bilo.

Djeca ne bi trebala biti u zatvoreništvu, ali, zahvaljujući vama i drugim ljubaznim ljudima sa kojima smo se susreli, moja kćerka se osjećala kao kraljica u Gazi. Općenito, ona se osjećala kao da je centar svijeta. Tokom našeg boravka nije srela nikoga, od činovnika do rukovodstva, ko se prema njoj nije ophodio s blagošću, pažnjom i ljubavlju.

Uvijek ću vam biti zahvalna jer nije otišla odavde sa doživotnom psihičkom traumom. Pamtit ću vaše ljubazno ponašanje koje ste nam pokazali uprkos teškoj situaciji kroz koju ste sami prolazili i teške gubitke koje ste pretrpjeli ovdje u Gazi. Voljela bih da na ovom svijetu, zaista, možemo da budemo dobri prijatelji.

Želim vam svima zdravlje i dobrobit, i vama i članovima vaših porodica..

Puno vam hvala.

Danielle i Emilia

Tokom zatvoreništva, Danielle je apelirala na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, tražeći od njega da intervenira kako bi ih oslobodio iz Pojasa Gaze, a Kassam brigade objavile su njenu video poruku sa još dvije zatvorenice.

IslamBosna.baOstalo

Arhiva

Gemini stranica

🌙