☙ IslamBosna

Ja sam Izrael...

IslamBosna.ba- Ja sam Izrael. Došao sam u zemlju bez naroda među narod bez zemlje. Oni koje smo zatekli, nemaju pravo da budu tu, a moj narod im je pokazao da moraju otići ili umrijeti, sravnivši sa zemljom 400 palestinskih sela, brišući njihovu historiju.

deir-yassinJa sam Izrael. Neki pojedinci iz mog naroda su počinili masakre i kasnije postali premijeri kako bi me predstavljali. Godine 1948., Menachem Begin je bio zadužen za jedinicu koja je pobila stanovnike Deir Jasina, uključujući 100 žena i djece. Godine 1953., Ariel Šaron je predvodio masakr stanovnika Kibije, a 1982. godine dogovorio je da naši saveznici pokolju oko 2.000 stanovnika izbjegličkih kampova Sabra i Šatila.

Ja sam Izrael. Napravljen sam 1948. godine od 78% zemlje Palestine, iselio sam njene stanovnike i zamijenio ih Jevrejima iz Evrope i drugih dijelova svijeta. Iako domicilnom stanovništvu, čije porodice su hiljadama godina živjele na ovoj zemlji, nije dozvoljen povratak, Jevreji iz cijelog svijeta su dobrodošli i momentalno dobijaju državljanstvo.

Ja sam Izrael. Godine 1967., progutao sam ostatak zemlje Palestine - Istočni Jerusalem, Zapadnu obalu i Gazzu, a njihove stanovnike stavio pod opresivnu vojnu vlast, kontrolišući i ponižavajući svaki aspekt njihovog svakodnevnog života. Na kraju, trebali bi shvatiti poruku da ne treba da ostanu već da se pridruže milionima palestinskih izbjeglica u straćarama izbjegličkih kampova u Libanu i Jordanu.

Ja sam Izrael. Imam moć da kontrolišem američku politiku. Moj Američko-izraelski odbor za odnose sa javnošću može uzdići ili uništiti bilo kojeg političara po svom izboru, i kao što vidite, svi se natječu da mi udovolje. Sve snage svijeta su nemoćne protiv mene, uključujući i UN jer imam američki veto da blokiram svaku osudu mojih ratnih zločina. Kako je to Šaron rječito kazao: "Mi kontrolišemo Ameriku".

Ja sam Izrael. Utječem, također, i na glavne američke medije, a vi ćete uvijek pronaći vijesti u moju korist. Uložio sam milione dolara u PR predstavljanje, a CNN, New York Times i drugi me izvrsno promovišu. Pogledajte druge međunarodne izvore vijesti i uočit ćete razliku.

Ja sam Izrael. Vi, Palestinci, želite pregovarati o 'miru'? Ali vi niste pameti kao ja; pregovarat ću, ali ću vam samo dopustiti da zadržite svoje općine dok ću ja kontrolisati vaše granice, vašu vodu, vaš zračni prostor i sve drugo što je važno. Dok mi 'pregovaramo', progutat ću vaše brežuljke i napuniti ih naseljima, naselivši ih mojim najekstremnijim ekstremistima, naoružanim do zuba. Ova naselja će biti povezana cestama kojima se vi ne možete služiti, vi ćete biti zatvoreni u svojim malim mahalama između njih, okruženi kontrolnim punktovima sa svih strana.

EU countries consider sanctions on Israeli settlers

Ja sam Izrael. Imam četvrtu najjaču vojsku na svijetu koja posjeduje nuklearno oružje. Kako se vaša djeca usuđuju da se usprotive kamenjem mom ugnjetavanju, zar ne znate da moji vojnici neće oklijevati da im raznesu glave? Za 17  mjeseci ubio sam 900 Palestinaca, a povrijedio 17 hiljada, uglavnom civila, i imam mandat da nastavim jer međunarodna zajednica i dalje šuti. Zanemarite, kao i ja, na stotine izraelskih rezervnih oficira koji sada odbijaju da izvrše moju kontrolu nad vašom zemljom i narodom; njihovi glasovi savjesti vas neće zaštititi.

Ja sam Izrael. Želite slobodu? Imam metke, tenkove, rakete, Apače i F-16 avione koji će vas uništiti. Stavio sam vaše gradove pod opsadu, oduzeo vam zemlju, počupao vaše drveće, srušio domove, a vi i dalje tražite slobodu? Zar niste shvatili poruku? Nikada nećete imati mira ni slobode, jer ja sam Izrael. Prijevod i obrada: IslamBosna.baOstalo

Arhiva

Gemini stranica

🌙