☙ IslamBosna

Suvejdan pozvao na bojkot arapskih kompanija koje profitiraju na vezama s Izraelom

IslamBosna.ba- Poznati kuvajski alim Tarik es-Suvejdan pozvao je na bojkot arapskih kompanija koje posluju sa izraelskom okupacijom tokom seminara kojeg je organizovala grupa protiv normalizacije odnosa Ujedinjenih Arapskih Emirata sa Izraelom.

Govoreći o nužnosti bojkota proizvoda cionističkog entiteta i njihovih pristalica, Es-Suvejdan je kazao da bi globalnu kampanju protiv izraelskih proizvoda trebalo proširiti na arapske kompanije koje će profitirati od normalizacije sa okupatorom.

Ovaj 66-godišnjak je popularan na Bliskom Istoku sa gotovo deset miliona pratilaca na Twitteru i 8,4 miliona na Facebooku.

Es-Suvejdan je pozvao na bojkot kompanija iz UAE, Egipta, Bahreina i bilo koje druge zemlje u regiji koja sarađuje s Izraelom bilo da se radi o bankarstvu, zrakoplovstvu, ili nekom drugom sektoru. Isto tako, trebalo bi bojkotovati kompanije koje profitiraju od Izraela, nastavio je on.

Arapski narod je moćna sila, pojasnio je Es-Suvejdan, navodeći da u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike živi 578 stanovnika. Ako bi arapski narod bojkotovao kompanije koje zarađuju od cionističke države to bi moglo dovesti do ogromnog gubitka uključujući i nemuslimane koji bi učestvovali u bojkotu širom svijeta.

"Ako ih svi bojkotujemo, izgubit će 300 miliona kupaca. Tada im normalizacija neće biti od koristi", kazao je Es-Suvejdan.

"Islamska nacija u cjelini odbacuje normalizaciju', tvrdi Es-Suvejdan, ' i dužnost ljudi je da se suprotstavi normalizaciji nanoseći joj najveći gubitak učestvujući u bojkotu neprijateljskih proizvoda". IslamBosna.baOstalo

Arhiva

Gemini stranica

🌙