Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, Zidane, kojeg su novinari tog lista intervjuisali proteklog vikenda, pomno prati kvalifikacijske susrete većine reprezentacija i nije se ustezao posebno pohvaliti, kako kaže, „lepršavu igru vrlo respektabilne selekcije BiH“ koja je, kako je izjavio, do sada pokazala da se može nositi i sa najvećim reprezentacijama svjetskog fudbala.

„Francuska je moja reprezentacija, a sjetit ćete se svi koliko su problema imali sa BiH. Analizirajte i sve druge njihove susrete (BiH, op.a.) i vidjet ćete da samo zbog nedostatka sreće, možda i nekih drugih subjektivnih faktora do sada nisu bili na nekom velikom takmičenju. Uvjeren sam da u Brazilu 2014. mogu među top 3 ekipe, izjavio je Zidane.

Nije Zidane krio simpatije prema balkanskom fudbalu za kojeg kaže da je jedan od najboljih na svijetu. Analizirajte danas igru i zalaganje Hrvatske i Crne Gore. Srbija trenutno nije u najboljoj formi, ali i iz te zemlje dolaze sjajni igrači, kaže veliki Zidane.

Osvrnuo se Zidane, između ostalog, i na igru Francuske, Italije, Engleske, Njemačke i Španije koje su, kako je istakao, tradicionalno dobre.

„To su velike zemlje od kojih uvijek očekujemo dobar fudbal. Zbog toga im je i teže igrati. U posljednje vrijeme počeo sa, pratiti igre „manjih“ selekcija i moram vam reći da danas nema malih. Svi igraju sjajan fudbal i nikad ne znate od koga možete izgubiti. Danas se mnogo ulaže u fudbal. Vrte se velike pare od sponzora, prodaje ulaznica i svi tu vide svoju šansu. Zato i žele da se dokazuju, što, kako vidim, mnogima i uspijeva, kazao je Zidane.

(akos.ba/agencije)

Leave a Reply

*

captcha *