Veljović je istakao da se s ciljem istrage ne može da govori šta su nalazi sedam vještačenja već je naglasio da će izveštaj o tome, u najkraćem roku, biti dostavljen tužiocu za organizovani kriminal Srbije i policiji Republike Srpske koja je tražila vještačenje i ekspertizu pronađenog oružja.

 Ne može da priča o nalazima: Milorad Veljović

 “Činjenica je da pomenuti događaj treba da shvati ozbiljno i nastaviti sa rasvjetljavanjem svih činjenica i okolnosti pod kojima je ovo oružje pronađeno u sportskoj hali u Banjaluci”, rekao je Veljović beogradskim medijima.

 Oružje je pronađeno uoči svečanog obilježavanja 20 godina postojanja Republike Srpske, kojem su prisustvovali državni vrh Srbije, Republike Srpske i velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Policija RS je prilikom protivdiverzionog pregleda dvorane pronašla u novinarskoj loži torbu u kojoj su se nalazili automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, četiri bombe i poluautomatska puška sa 330 komada municije, kao i štapini sa upaljačem.

Dugogodišnji radnik banjalučke sportske dvorane “Borik” Božidar Stanišljević priznao je dva dana kasnije da je oružje njegovo, ali je negirao da ima bilo kakve veze sa proslavom koja je tu bila organizovana. Stanišljević je osumnjičen za terorizam i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Prema procijeni MUP-a, da je oružje u dvorani aktivirano ugrozilo bi živote više od 1.000 ljudi koji su prisustvovali slavlju.

(vestionlinecom)

Leave a Reply

*

captcha *