Iz Kantonalnog tužilaštva istoga dana  saopćeno je da je nastradali Avdo s još dvije osobe ušao u krug BNT-a radi krađe lima s krova.

Njegov otac Sabahudin tvrdi da njegov sin nije bio lopov i da su ga nezaposlenost i neimaština natjerale da izgubi glavu za desetak maraka:

– Moj sin nikad nije kažnjavan niti je odgovarao za neko krivično djelo. Ovo što se desilo velika je tragedija jer to što je uradio bilo je za puko preživljavanje. Izgubio je glavu za desetak maraka. Nas je bilo šestero članova porodice i niko ne radi, a ja nisam bio u stanju da mu dam za izlazak, za kafu ili cigare, jer i ja jedva preživljavam. Prije tri-četiri godine završio je srednju saobraćajnu školu. Bio je na evidenciji Biroa za zapošljavanje. Godinama bez posla, a kao i svaki mladić želio je i izići i imati nešto novca. Uvjeren sam da je za nekog ovo uradio, jer kako je mogao ući u krug da niko ne vidi. Potrudit ću se da saznam cijelu istinu o pogibiji moga sina – kazao je vidno potreseni Sabahudin Keman, otac tragično nastradalog Avde.

I komšiluk pamti Avdu kao dobrog i poslušnog mladića, koji je svima pomagao, što nam je potvrdila i komšinica Faza Zlojić.

– Bilo je to divno dijete. Bio je miran i poslušan. Teška situacija i teška muka ga je natjerala da izgubi glavu za sitne pare – govori nam Faza Zlojić, Avdina komšinica.

Pogibija dvadesetdvogodišnjeg Avde teško je pogodila njegovu porodicu, a otac Sabahudin kaže nam da će istrajati u otkrivanju cijele istine o pogibiji svoga sina.

Izvor: Dnevni avaz;

   

(doznajemocom)

Leave a Reply

*

captcha *