Najavljujući intenzivniju saradnju između Srbije i bh. eniteta Republika Srpska, predsjednik srbijanske skupštine Nebojša Stefanović rekao je da parlamenti žele da uvedu saradnju u oblasti ekonomije i prodor na treća tržišta. Stefanović je Republiku Srpsku, tokom obraćanja novinarima, sve vrijeme oslovljavao kao državu i zemlju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

“Želimo da uvedemo još jednu dimenziju koja bi se ticala ekonomske saradnje između dve zemlje i da državni parlamenti osim klasične saradnje mogu da imaju i doprinos koji će se ticati sardnje u ekonomskoj sferi i pomoći privrede naše dve države da budu monogo snažnije”, izjavio je Stefanović i dodao da je to, kako je kazao, interes dvije države.

Predsjednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić je u svom obraćanju kazao da dijeli sve riječi kolege Stefanovića i istakao da postoji strateški interes za saradnju između Srbije i Republike Srpske.

“Sve institucije, a naravno građani imaju prirodnu želju za saradnjom i dužnost je svih institucija, a evo i nas iz parlamenta da tu sardnju produbljuju. Imamo potpunu saglasnost da ta sardnja ne bude samo na nivou predsjednika parlamenata o svemu što se dešava u naše dvije zemlje, nego i da se širi i na ostele službe i poslanike, kako to protokol i predviđa”, izjavio je Radojičić i dodao da se o razgovaralo o spoljnotrgovinskoj razmjeni, energetici i poljoprivredi.

Izražavajući zadovoljstvo zbog posjete Beogradu Radojičić je naglasio da je iznio niz ideja o konkretnoj saradnji.

(Anadolija)

(vijestiba)

Leave a Reply

*

captcha *