IslamBosna.ba- Za one koji žele da preokrenu svoje živote, prekretnica počinje fokusiranjem i usavršavanjem namaza. Onda kada namaz postavite kao prioritet- prije škole, posla, zabave, druženja, kupovine, TV-a, igri s loptom, tek onda možete preokrenuti svoj život.

Ironija ove istine je da su mnogi obmanuti razmišljanjem da je potrebno prvo da preokrenu svoj život, prije nego što počnu klanjati. Ovo razmišljanje je opasan šejtanov trik, on zna da je namaz taj koji daje energiju i uputu koja je neophodna da preokrenemo svoj život. To je kao kada vozač, čije automobil je ostao bez benzina, insistira na tome da završi putovanje prije nego što napuni rezervoar. Ta osoba neće stići nigdje. Na isti način, takvi ljudi godinama završavaju na istom mjestu: ne klanjaju i ne mijenjaju svoje živote.

Šejtan ih je izazvao i pobijedio.

Time smo mu dozvolili da ukrade od nas ono što je neprocjenjivo. Naši domovi i naša auta su nam toliko dragocjeni da nikada ne mislimo da ih ostavimo nezaštićene. Trošimo na stotine dolara na sigurnosne sisteme kako bi bili sigurni. A ipak, naša srca su ostala nezaštićena, ostavljena su da ih ukrade najgori lopov- lopov koji je obećao samom Bogu da će biti naš neumorni neprijatelj sve do kraja vremena. Lopov koji ne samo da krade oblikovani metal sa simbolom Mercedesa na njemu, već lopov koji krade našu vječnu dušu i vječnu kartu za Džennet.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Jasmin Mudžahid

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba