Kako saznaju srbijanski mediji, izvršeno je najmanje osam pretresa u tim mjestima, a nezvanična informacija je da je među uhapšenima i prevodilac OSCE-a.

Agenciji Tanjug je rečeno da je do sada uhapšeno šest osoba, kao i da je prilikom hapšenja napadnut jedan pripadnik Žandarmerije.

Shaip Kamberi, predsjednik Općine Bujanovac, potvrdio je rano u petak za B92 da pripadnici Žandarmerije vrše pretrese u kućama Albanaca i da su uhapsili više osoba.

Kamberi je rekao da je njemu sa terena javljeno kako su izvršena najmanje dva pretresa porodica Albanaca u samom Bujanovcu i po tri u selima Breznica i Veliki Trnovac.

On nije, međutim, bio u mogućnosti precizirati koliko je tačno Albanaca uhapšeno i koji je cilj ove akcije.

Policijska uprava u Vranju saopćila je da je u toku akcija čišćenja terena, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zakazalo je konferenciju za novinare u tom gradu, na kojoj će se obratiti zamjenik predsjednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prištinski mediji o ovom događaju prenose izvještaje srbijanskih agencije, uz komentar da se ovim postupkom Dačić sveti zbog oslobađajuće presude u slučaju Limaj.

Izvor: Agencije

(balkansaljazeeranet)

Leave a Reply

*

captcha *