Uhapšeni su državljani BiH, Crne Gore i Hrvatske, a ova grupa je vršila neovlašteni međunarodni promet  droge, prvenstveno marihuane – „skank“, s područja Albanije, preko Crne Gore, na teritoriju BiH, a zatim je distribuirala na teritoriju Hrvatske.

Portparolka MUPRS-a Mirna Šoja precizirala je za Fenu da je na području Republike Srpske policija danas lišila slobode sedam osoba.

Također, u FBiH uhapšeno je šest osoba, u Crnoj Gori 17, dok je ranije, tokom provođenja ove akcije policija Republike Srpske slobode lišila još sedam osoba s područja tog entiteta, a crnogorska policija još 20 u toj državi.

U okviru akcije „Trio“, pripadnici MUPRS-a danas su izvršili pretrese na deset lokacija u tom bh.entitetu, SIPA na devet lokacija u Federaciji BiH, a pretresi su izvršeni i na području Crne Gore i Albanije.

Akcija „Trio“ vodi se zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet  drogama, na način što je organizirana kriminalna grupa koju čine državljani BiH, Crne Gore i Hrvatske vršila neovlašteni međunarodni promet droge, prvenstveno marihuane – „skank“, s područja Albanije, preko Crne Gore, na teritoriju BiH a zatim je distribuirala na teritoriju Hrvatske.

Tokom provođenja i realizacije operativne akcije kodnog naziva „Trio“, koja je počela prije šest mjeseci, izvršeno je 18 zapljena  droge „skank“ na područjima Crne Gore, Republike Srpske i Srbije u količini od 350 kilograma.

U RS-u akciju vodi Jedinica za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije MUPRS-a pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u akciji učestvuju policije Crne Gore, MUP Republike Hrvatske, Republike Srbije i MUP Albanije.

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *