Informaciju o tome donosi Dnevni avaz koji dalje piše kako u današnjoj RS, pod izgovorom zastupanja njenih teritorijalno-ustavnih interesa, predstavnici vlasti bez trunke stida promoviraju ratne politike najvećih ratnih zločinaca, gazeći pri tome svako dostojanstvo žrtava rata! Istovremeno, ni novinari medija iz Federacije BIH nisu pošteđeni provokacija, a na svaki način im se otežavaju rad i saradnja za zvaničnim institucijama.

Parade pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta, koji utjelovljuje monstruoznu i za normalni demokratski svijet izumrlu ideologiju, postale su svakodnevica. Ovakvoj atmosferi straha svjedoče i viđeniji Banjalučani poput Muhameda Ibrahimbegovića Fišera, legende FK Borac, kojem je otvoreno poručeno da “kao balija nije poželjan u ovom klubu”.

“Direktor FK Borac Radmilo Šipovac danas provodi ono što je obećao; rješava se balija. Kao legalno izabranog potpredsjednika UO, danas me niko više ne zove na sjednice niti me ko šta pita”, izjavio je za Dnevni avaz ogorčeni Fišer, koji ove stvari ne želi generalizirati.

Predsjednik Udruženja građana povratnika u Banju Luku Kemal Gunić kaže da je za povratnike svaki dan sve gore. Posebno je teško za Bošnjake u vrijeme i nakon utakmica srbijanskih reprezentativnih selekcija.

   

(doznajemocom)

Leave a Reply

*

captcha *