Sajam je zvanično otvorila pomoćnica ministra privrede Kantona Sarajevo Ljubica Livaja-Mitrović kazavši da ovaj sajam ima poseban značaj jer promovira domaće proizvode.

– Kupovinom domaćih priozvoda štitimo radna mjesta u Bosni i Hercegovini i punimo budžete svih nivoa vlasti čime se štite interesi i građana i države, istakla je Livaja-Mitrović.

Predsjednik Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće” Admir Kapo rekao je da su željeli na malom prostoru okupiti sve ono što se proizvodi u Bosni i Hercegovini.

– Na sajmu učestvuju 54 firme iz cijele Bosne i Hercegovine koje se bave različitim djelatnostima, od kožne galanterije, tekstila, dječijih igračaka, građevine, uslužnih djelatnosti, turizma, a najviše ih je iz prehrambene industrije.

Specifičnost ovog sajma  je u tome što posjetioci imaju priliku kupiti kvalitetnu hranu proizvedenu na organski način koju ne mogu naći u tržnim centrima, kazao je Kapo.

Dodao je najveći je problem bosanskohercegovačkih proizvođača upravo to što je u velikim tržnim centrima svakim danom sve manje domaćih proizvoda pa su ovakvi sajmovi dobar način da se građani upoznaju o kvalitetu domaćih artikala.

Sajam je otvoren na Trgu djece Sarajeva i traje tri dana.

 

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *