Korumpirano osoblje klinike majkama je govorilo da su njihove bebe umrle pri porodu. Potom su uz pomoć jednog bračnog para i psihologinje, koji su također uhapüeni, falsifikovali dokumente i prodavali bebe.

Velika prevara otkrivena je nakon što je sin vlasnika klinike poslao email Vanesi Edith Castillo Guzman, pacijentici koja je carskim rezom 25. oktobra 2008. godine rodila djevojčicu, u kojem je obavještava da je njena kći živa.

To je potvrdilo sumnje nesretne žene koja je punih godinu dana tvrdila da je tokom operacije čula dječji plač. Od liječnika Ortiza Rosasa tražila je da joj pokaže dijete, no on joj je rekao da će to učiniti nakon što joj popusti anestezija. Kasnije su joj rekli da je djevojčica umrla te da je njezino tijelo kremirano.

Istragom je utvrđeno da je medicinsko osoblje bebu prodalo uhapüenoj psihologinji za 1.200 dolara . Djevojčica je vraćena proše sedmice vraćena majci nakon što je njen identitet potvrđen DNK analizom.

Konačno imam svoje dijete. Mogu je dodirnuti i držati u rukama, kroz suze je izjavila Vanesa Guzman na konferenciji za novinare.

Ovaj slučaj pomoći će istražiteljima u razbijanju lanca trgovine ljudima.

 

Javno

Leave a Reply

*

captcha *