Mostarske prodavaonice i trgovački centri ovih su dana pod opsadom i ljudi masovno kupuju osnovne namirnice, pa je tako razgrabljeno brašno, ulje, a jedan dan zbog dezinformacije, razgrabile su se i zalihe vode, piše bitno.ba.

Lokalni mediji pišu kako se zloupotrebljava i korištenje automobila čije je prometovanje strogo zabranjeno, pa se oni koji se ‘vozikaju’ pravdaju kako trebaju u bolnicu. Neviđeni bezobrazluk pojedinaca izašao je na vidjelo kada je vozač automobila, koji nije imao dozvolu za prometovanje, udario pješaka, a potom ga pretukao.

S druge strane i mediji u našoj zemlji počeli su s utrkama u dobroti. Federalna televizija vrvi od izvještaja kako je prva stigla na neko mjesto, BHT se također dala u utrku, a Dnevni Avaz se hvali kako se prvi probio u okovani istočni dio grada.

A taj dio grada, zbog kvara na elektro mreži već dva dana nema struje, a pojavili su se i problemi u vodoopskrbi. No, čini se da je ispred svega cilj kako ispasti najbolji, dok oni, koji stvarno pomažu i trpe, nemaju vremena za hvalisanje i slikanje po medijima.

(pogledba)

Leave a Reply

*

captcha *