Demonstranti su saopštili da je u organizaciji Srpskog narodnog pokreta “Naši” i Srpskog sabora Zavetnici, pred više stotina građana, održan protestni skup zbog dolaska američke državne sekretarke.

“Govornici među kojima je bila i Mila Alečković, Džon Bosnić, Rajko Đurđević i predstavnik SNP NAŠI Igor Marinković i Zavetnika Damnjan Knežević, jednoglasno su poručili da protagonisti nezavisnosti Kosova i Metohije nisu dobrodošli u Srbiju”, navedeno je na sajtu ovog udruženja.

Na protestu je raširen i transparent na kojem je pisalo “Dalje kandže od Kosova – to je sveta zemlja Srbinova” uz karikaturu Hillary Clinton kao vampira. Okupljeni građani su uz zvižduke propratili i svako pominjanje imena Hilary Clinton i poručili da se „protive pokušajima američke administracije da srpskom narodu nametne nezavisnost Kosova i Metohije“.

Skup koji je prošao bez incidenata pratile se jake snage policije.

Šefica američke diplomatije Hillary Clinton i visoka predstavniva Evropske unije za sigurnost Catherin Ashton danas će u popodnevnim satima iz Sarajeva doputovati u Beograd, gdje će razgovarati sa predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem.

(aacomtr)

Leave a Reply

*

captcha *