Postoji osnovana sumnja da su Halilović i Đuvo u nekoliko navrata od sredine prosinca prošle do početka siječnja ove godine prodali manje količine marihuane određenim osobama, kao i da su marihuanu namijenjenu za daljnju distribuciju i prodaju u količini od oko 16 grama, prodali jednoj osobi.

 Prilikom pretresa stana i pomoćnog objekta koje koristi Halilović, izvršenog 11. siječnja u sklopu operativne akcije MUP-a TŽ-a na suzbijanju nedozvoljenog prometa opojnim drogama, pronađeno je više paketića sa opojnom drogom marihuana s ukupnom količinom od oko 13 grama.

 U sklopu iste operativne akcije pripadnici MUP-a TŽ-a istog dana su izvršili pretres stana koji koristi D.LJ iz Tuzle koji se nalazi u barakama u Tuzlanskom naselju Ši selo, te pretres pomoćnih objekata koji se nalaze u blizini baraka. Radi se o objektima koji su trošni, služe kao ostave i nisu zaključani. Za ove objekte je od ranije poznato da su korišteni od strane više kriminalno aktivnih osoba.

 U jednom od pomoćnih objekata, za koji nije pouzdano utvrđeno ko ga je koristio i čije je vlasništvo, pronađeno je 8 paketa s ukupnom količinom od oko 6,8 kilograma opojne droge marihuana.

 

 Nakon pronalaska marihuane D.Lj je lišen slobode od strane ovlaštenih službenih osoba MUP-a TŽ-a, izvršena je kriminalistička obrada, te je zbog nemogućnosti utvrđivanja da je marihuana u njegovom vlasništvu, odnosno da je pronađena u objektu koji je ova osoba koristila, isti pušten na slobodu.

 Vještačenjem je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi canabis sativa-konoplja, ili poznatije kao marihuana, da je materija u pakovanjima u veoma vlažnom stanju i u fazi raspadanja, da je najvjerojatnije stajala duže vremensko razdoblje te da je, s obzirom na ovo, mala vjerovatnoća da bi mogla biti stavljena u daljnji promet i prodaju.

 MUP TŽ-a u suradnji s Tužilaštvom poduzima sve potrebne operativne radnje i aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi s pronađenom opojnom drogom marihuana.

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *