“Sama dodjela ove nagrade, kao i svečanost održana tim povodom, pokazala je svu veličinu ličnosti premijera Erdogana, kao i visok stepen razvoja koji je dostigla Turska, koja danas spada u ekonomije s najvećim rastom“, kazao je Trhulj.

Ministar je također za početak juna najavio posjetu Bosni i Hercegovini veće grupe privrednika iz Turske.

Ovo je dogovoreno tokom nezvaničnih sastanaka, održanih na marginama događaja na Bledu, tokom kojih su, kako je kazao Trhulj, razmijenjena iskustva o realizaciji različitih projekata i mogućnostima saradnje u industrijskim granama u kojima FBiH ima kvalitetne resurse i uspostavljeni značajni kontakti s turskim privrednicima.

“Dogovoreno je da mi za tu posjetu pripremimo pregled raspoloživih privrednih kapaciteta i zakonskih rješenja koja se odnose na strana ulaganja“, kazao je Trhulj.

On je naglasio kako će na sastanku u Sarajevu sasvim sigurno biti riječi o mogućnosti ulaganja u KTK Visoko, jednu od firmi sa većinskim državnim kapitalom za čiji privatizaciju Vlada FBiH traži strateškog partnera.

“Turska ima veoma razvijenu industriju tekstila i smatramo da ona može biti adekvatan partner visočkom KTK-u”, kazao je Trhulj.

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *