Neće na nastavu

Kako saznajemo, hrvatski učenici ne idu na nastavu kod ove učiteljice, jer im to njihovi roditelji zabranjuju!

Ovu informaciju je naš list dobio iz izvora u Sarajevu, s obzirom na to da je tamošnji Bošnjaci skrivaju zbog mogućih posljedica.

Prema informacijama do kojih smo došli, ovaj bojkot su, naime, pojedini roditelji otvoreno obrazložili činjenicom da je navedena učiteljica Bošnjakinja te da oni zbog toga svoju djecu ne žele slati na njenu nastavu.

Federalni ministar obrazovanja Damir Mašić izjavio je za naš list da nije upoznat s ovim problemom, ali je upozorio da već duže vrijeme Ministarstvo obrazovanja Livanjskog kantona odbija bilo kakvu vrstu saradnje s resornim ministarstvom na federalnom nivou.

Bez kontakta

– Uredno ih pozivamo na sve ono što organiziramo, na sjednice koordinacije ministara obrazovanja nauke u FBiH. Šaljemo im redovno upite za informacije, ali od njih ne dobivamo nijednu korespondenciju. Tako i nije bilo načina da saznamo za ovaj problem – kazao nam je ministar Mašić.

On je dodao da će se ovo ministarstvo zauzeti da riješi ovaj problem, ohrabrivši pri tome navedenu učiteljicu da im se slobodno obrati.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *