Banjalučka policija početkom septembra uhapsila je D. B., ženu srednjih godina, zbog osnovane sumnje da je mjesec dana potkradala samostalnu trgovačku radnju u kojoj je povremeno radila kao čistačica.

Priznala krađu

Ona je i majka, a uhapšena je u porodičnoj kući u Laktašima, kada je policija utvrdila da je iz radnje krala mliječne proizvode i hljeb, i to postepeno u manjim količinama.

Protiv nje je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a sama je izjavila tokom saslušanja da je krala zbog loše ekonomske situacije u kojoj se nalazi, kao i da je imala namjeru da na kraju mjeseca gubitak nadoknadi poslodavcu. Ovo nije usamljen primjer.

Policija je prije desetak dana uhapsila i M. Š. iz Laktaša, koji je u džepovima hlača i oko pasa imao šest pakovanja hrenovki i salama, koje je pokušao ukrasti u trgovini u Ulici Knjaza Miloša u Laktašima.

Bez prihoda

– Situacija je vrlo teška i najgora po najranjivije kategorije stanovništva. Imamo više onih koji su ugroženi, bez ikakvih prihoda, a socijalna pomoć ne može ih prehraniti cijeli mjesec, i eto šta nam se događa – kaže za “Dnevni avaz” Dragovan Petrović iz Udruženja potrošača RS.

Javne kuhinje

U najvećoj javnoj kuhinji u Banjoj Luci jučer nam je potvrđeno da je sve veći broj studenata, radno sposobnih građana i penzionera koji nisu evidentirani kao korisnici javnih kuhinja, ali svakodnevno dolaze po obrok na ovu adresu.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *