IslamBosna.ba- Njegujte svoje snove. Da biste bilo šta postigli potrebna je vjera u Allaha, vjera u sebe, mašta, vizija, upornost, trud, a ponekad krv i suze.
Allahova volja i snaga vaše srca i uma mogu predstavljati dobitnu kombinaciju. Sve je moguće onima koji vjeruju- sve što možete zamisliti, i mnoge stvari koje ne možete.
Razmišljam o grupi beduina, koji su, samo tokom jedne generacije, transformisali svijet zauvijek. Govorim naravno o Poslaniku Muhammedu, s.a.v.s., i ashabima. Ono što su oni uradili je nemoguće- ne postoji druga riječ za to. Ali uz Allahovu pomoć, i uz ogromnu odlučnost jednog čovjeka, i vjeru onih kojih su ga slijedili, nemoguće je postalo moguće. Zbog njihove vjere i žrtvi, ti i ja sada možemo izgovarati riječi- la ilahe ilallah i sprovesti ih u praksu u našim životima.
Vaši snovi ne moraju biti toliko veliki. Bilo da sanjate o izgradnji novog mesdžida za džemat, pisanju romana, takmičenju u sportu, da postanete doktor, dobrotvornom radu u inostranstvu, učenju Kur’ana napamet, sve se to može postići Allahovom voljom. Ali vi ne možete samo sjediti i čekati da se dogodi. Hranite svoje snove kao što biste ‘hranili’ tek posađeno sjeme. Brinite o svojim snovima, posvetite im vrijeme, nemojte odustajate i i gledajte kako raste pred vašim očima.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisao: Veal Abduldževad

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba