Još uvijek aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić sinoć je stigao iz Pariza u Sarajevo, gdje je danas održao sastanak sa članovima Komiteta za normaloizaciju.

Na sastanku je bilo riječi o mnogim temama, a selektor je izrazio želju i spremnost da ostane na kormilu Zmajeva i u narednim kvalifikacijama, iako definitivna odluka o tome još uvijek nije donešena.

“Sušić je izrazio želju da ostane na mjestu selektora, ali moram istaći da definitivna odluka o tome još uvijek nije donešena. U narednih sedam do deset dana će se i to znati, a ja mislim da bi sve moglo biti gotovo do 5. januara”, rekao je za SportSport.ba ambasador bh. fudbala Faruk Hadžibegić.

“Osim ovog pitanja, razgovarali smo i napravili analizu predstojećih kvalifikacija, a opšte je mišljenje da imamo jednu prihvatljivu grupu u borbi za odlazak u Brazil na Svjetsko prvenstvo. Također smo razgovarali i o predstojećim prijateljskim utakmicama, te je napravljena analiza svega učinjenog u ovoj godini”, dodao je Hadžibegić.

Po svemu sudeći, Safet Sušić bi trebao i dalje ostati na mjestu selektora najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine i u narednom periodu.

(Sportsport.ba/bportal.ba)

Leave a Reply

*

captcha *