Bila je to prilika za završne razgovore o izradi Studije izvodljivosti o izgradnji aerodroma “Visoko” koju bi radila i finansirala malezijska strana, u okviru kontinuirane saradnje na pomoći razvoju Bosne i Hercegovine.

Zahvalivši na dosadašnjoj pomoći i angažmanu Malezije u našoj zemlji, premijer Branković je ocijenio da je izrada ove studije pravi put za odgovore na, do sada, otvorena pitanja u vezi s izgradnjom ovog međunarodnog aerodroma. Malezijskoj delegaciji, u čijoj je pratnji bio i ministar ove prijateljske zemlje u Bosni i Hercegovini Zulkifli Adnan, premijer Branković je ponudio i saradnju u okviru drugih projekata koje Federacija BiH kani realizirati u transportu, o kojima će ih, za vrijeme posjete našoj zemlji, bliže upoznati federalni ministar prometa i komunikacija.

Današnjim razgovorima u Vladi Federacije BiH prisustvovali su zamjenik direktora Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine Đelal Hasečić i direktor Direkcije za civilnu avijaciju u FBiH Amadeo Mandić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Izvor: Svevijesti.ba/Fena

Leave a Reply

*

captcha *