Mještani sela se boje da ne bude ovo nova „američka igra“ oko Pakistana.

Već 15. sati desetine pakistanskih vojnika stražare oko kuće u kojoj je navodno boravio Usama bin Laden. Među njima je i pakistanski policajac koji ne vjeruje da je uopšte Usama bin Laden bio  u kući koju sada oni čuvaju niti da je ubijen. Ovaj policajac kaže:“ Kuća je ogromna, ima velike zidove iza kojih se ništa ne vidi, između tih zidova je velika razdaljina, od nas je traženo da dođemo oko tri sata ujutro, kad smo došli, akcija je bila već završena.“

U ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, stanovnici ovog sela  našl su se u centru svjetske javnosti, jer je američki predsjednik objavio, da je baš u njihovom selu ubijen najtraženiji terorista, Usama bin Laden.

Ovo planinsko selo koje je imuno od svakog nasilja i terorizma, selo koji živi u apsolutnom miru u odnosu na druge pokrajine gdje se svakodnevno vode borbe u posljednjih deset godina, ne mogu da prihvate činjenicu da je takva osoba živjela u njihovom komšiliku, pa zbog toga smatraju da je samo ovo još jedna američka zavjera.

Agencija „Frans Press“, razgovarala je sa jednim od mještana ovog sela koji živi nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je ubijen Usama bin Laden. Bešir Kureši (61 god), kad je upitan od strane novinara o američkoj akciji od koje su u prozori na njegovoj kući stradali, starac se samo nasmijao i rekao:“U takvo nešto ovdje niko ne vjeruje, niko nikad od nas ovdje nije vidio niti jednog arapa!“
 
Samo dva kilometra od kuće u kojoj je Usama bin Laden boravio, svaki dan je na hiljade pakistanksih vojnika vršilo obuku.

Jučer su i pakistanski Talibani negirali likvidaciju Usame bin Laden. Tom prilikom su izjavili da je on živ i da je na sigurnom mjestu.

IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *