IslamBosna.ba– Izraelske novine Haaretz otkrile su detalje o načinu pronalaska tijela trojice izraelskih tinejdžera koji su oteti prije oko dvije sedmice. Naime, u toku pretrage područja u blizini kojeg su nestali, pored grada Halila (Hebrona) pronađene su naočare jednog od njih. Naočare su pronađene u subotu i bile su polomljene.

Policija je ustanovila iz koje optičarske radnje potiču ove naočare, i u razgovoru sa vlasnikom saznali su da je upravo jedan od mladića prije četiri mjeseca u toj radnji kupio te naočare. To otkriće potvrdilo je vjerovanje da se oteti naseljenici nalaze u tom dijelu, živi ili mrtvi.

Nakon tih informacija, i dodatnih dobijenih od tajne policije, policijske službe i volonteri su se fokusirali na pretragu tog područja, sjeverno od mjesta Hal’hul, gdje su i pronašli tijela ubijenih mladića ispod gomile kamenja.

Nakon obdukcije i DNK analize, ustanovljeno je da se radi o trojici nestalih mladića.

Podsjećamo, oni su oteti prije oko dvije nedjelje, u blizini nelegalnog jevrejskog naselja kod Hebrona, na Zapadnoj obali, a izraleske okupacione snage su nakon njihove otmice otpužile Hamas da stoji iza toga i u kampanji hapšenja uhapsili više od 500 Palestinaca na Zapadnoj obali, uglavnom pripadnika ovog islamskog pokreta. Hamas je odbacio takve tvrdnje.

Svaki put kada se izraelska vlada nađe u škripcu, njeni neprijatelji hrle da je spasu.

Obrazac je nepogrešiv: SAD apeluje na Izrael da zamrzne ili demontira naselja… i odjednom eksplodira samoubilačka bomba. Međunarodna zajednica pritjera Izrael uza zid…. druga bomba eksplodira. Jevrejska zajednica Argentine počinje sa anti-cionističkom kampanjom…. odjednom izraelska ambasada i Centar jevrejske zajednice u Buenos Airesu su minirani.

Danas cijeli svijet pozdravlja i odobrava novu palestinsku koalicionu vladu PLA i Hamasa. Izrael ludi, u izraelskom parlamentu, medijima, kuloarima se vrišti o ‘zlu hamasovih terorista’. Odjednom navodno nestaju trojica izraelskih tinejdžera. Izrael krivi Hamas i inicira brutalne napade na Zapadnu obalu.

Ali Hamas ne može ništa dobiti ovakvom otmicom nasuprot tome da sve može izgubiti. Jedini koji ima koristi jeste Izrael, koji nastoji, želi i nadasve se trudi delegitimizirati palestinsku koalicionu vladu.

Još sedmicu dana prije navodne otmice šef izraelskog Mossada, Tamir Pardo, je  zapravo ‘opisao’ otmicu tokom sastanka sigurnosnog kabineta! O tome je pisao izraelski list Haaretz koji opisuje i pronalazak trojice vojnika:

“Sastanak se odnosio na izvještaj Šamgar odbora za razmjenu zarobljenika i na Habejt Jehudi zakon koji zabranjuje pomilovanje terorista. Pardo zajedno sa drugim prisutnim zvaničnicima sigurnosti Izraela pokušao je uvjeriti ministre da ne usvoje zakon. On je bio protiv toga jer bi se ograničio prostor za manevar vlade u budućim slučajevima otmica, bile bi im ruke vezane i bili bi spriječeni da razmatraju druga rješenja tokom potencijalnih kriza.

A Palestinian doctor carries the body of a child killed by an Israeli tank shell, at Shifa hospital in Gaza January 5, 2009. An Israeli tank shell killed three Palestinian children in their home in eastern Gaza City on Monday, medical officials said. They said several other Palestinians were wounded in the incident in Gaza's Zeitoun neighbourhood. An Israeli military spokeswoman said she was checking the report. Pardo je dao primjer otmice 200 učenica u Nigeriji od strane Boko Harama. On se obratio ministru ekonomije Naftali Bennetu, čija stranka se zalagala za zakon, i primjer je iskoristio da napravi poređenje sa nečim što se može dogoditi Izraelu u budućnosti.

„Šta ćete učiniti ukoliko za sedmicu dana tri četrnaestogodišnjakinje budu otete iz jednog od naselja?“, upitao je on. „Hoćete li reći postoji zakon, a mi ne puštamo teroriste?“

Ako je priča o tri oteta naseljenika stvarna, uprkos činjenici da ne postoji nijedan dokaz da su Palestinci odgovorni za to, i ako šef Mossada bukvalno opiše otmicu, zašto je život tri Izraelca vrjedniji od palestinskih života?

Zašto u zapadni mediji podržavaju okupatorsku državu a ignorišu potlačene Palestince?

U protekle dvije sedmice, izraelske okupacione vlasti su zračnim napadima na pojas Gaze, upadima na Zapadnu obalu ubile sedmoro Palestinaca, više od 50 ih je ranjeno, gotovo 500 ih je uhapšeno.

Zbog čega  Izraelci imaju imena a Palestinci su samo brojevi?!

Ne možete čak ni uporediti razliku u medijskom pokrivanju. Postaje još šokantnije kada se uzme u obzir broj muslimana i kršćana koji su u Palestini ubijeni od strane Izraela.

Službene statistike iz ministarstva informacija u Ramalli otkrivaju da je 1518- oro djece ubijeno od strane okupacione vojske od izbijanja druge Intifade, u septembru 2000., do aprila 2013. godine. Ove brojke kažu da se na svaka tri dana ubije po jedno palestinsko dijete od strane okupacionih snaga.

IslamBosna.ba