‘Zaklat ćemo efendiju, glava će mu biti na munari. Četnici Trebinja.’

Ova zastrašujuća prijeteća poruka prije nekoliko dana je na internet-mreżi Facebook upućena glavnom imamu Trebinja Huseinu ef. Hodżiću. Potpisnik prijetnje je izvjesni Ðorđe Lančużanin, uz čiju je poruku postavljena fotografija Vojislava Šešelja.
Istovremeno, posljednjih dana ponovo su uslijedili napadi na Bošnjake i njihovu imovinu u Trebinju. Tako su preksinoć u trebinjskom Starom Gradu nepoznate osobe provalile u stan povratnice Bisere Klopić i ukrale joj oko 1.000 KM, novac koji je ova starija żena prikupljala radi operacije očiju. Pripadnici CJB Trebinje obavili su uviđaj i tragaju za počiniocima.

Nezaštićeni bošnjački povratnici u kontinuitetu su meta napadača, a policija do danas nije identifikovala nikoga od njih. Tako je nedavno napadnuta i gluhonijema Izeta Habul, kojoj je ukradeno oko 9.000 KM. I u ovom slučaju nesretna żena je sakupljala taj novac
za liječenje. Trebinje je opet postalo nesigurno mjesto za Bošnjake
– izjavio je jučer ef. Hodżić.

On je, također, naveo da su protekle sedmice maloljetnici, učenici OŠ „Bregovi“, udarali na vrata Medżlisa Islamske zajednice Trebinje i uzvikivali „majku vam balijsku“.

Ef. Hodżić ističe da provokacije u kontinuitetu dożivljava u posljednja dva mjeseca. Prema njegovim riječima, policija je odmah reagirala i privela maloljetnike koji su udarali po vratima
vjerskog objekta, a Medżlis IZ Trebinje zatrażit će njihovo procesuiranje u skladu sa zakonskim propisima.

Izvor: Avaz

Leave a Reply

*

captcha *