Odbojne ograde

– Moja firma od svoga osnivanja 1980. pa sve do danas vrlo uspješno proizvodi i montira odbojne ograde na putevima. Sa firmom “Primorje CG” iz Podgorice, koju je u Crnoj Gori registriralo “Primorje” iz Ajdovščine, sklopio sam 2006. ugovor i dobili smo poslove na gradnji puta Kolašin – Mateševo, a koje je finansirala država Crna Gora – priča Elvir Memišević, vlasnik firme “Memi-Ali” iz Živinica.

Memišević ističe da je, nakon što je njegova firma završila sve poslove iz ugovora, “Primorje CG” Podgorica odbilo da mu isplati dug od oko 68.000 eura i tako u cijelosti izmiri obaveze za izvedene radove.

Bankovni računi

– Najprije su govorili da će platiti sutra, a onda je prestala svaka komunikacija s njima. Putem svog advokata pokrenuo sam 2006. tužbu na Privrednom sudu u Podgorici i sud je 25. septembra 2009. pravosnažno presudio u moju korist. Nažalost, ništa od naplate, jer od “Primorja CG” u Crnoj Gori ostali su samo kancelarija i prazni bankovni računi – navodi dalje Memišević.

Prema Memiševićevim riječima, njegova firma nije jedina koju su u Crnoj Gori izvarali ljudi iz “Primorja”. Ističe da su Slovenci, kao i u Crnoj Gori, registrirali “Primorje” i u Srbiji i u BiH kako bi dobili poslove u tim državama. Poznato je da se “Primorje” već natjecalo na tenderu za gradnju dionice puta Kakanj – Bilješevo na koridoru 5C.

Upozorenje bh. firmama

– Vjerujem da postoji neki pravni institut u svijetu koji će natjerati prevarante iz slovenskog “Primorja” da mi isplate dug. Moj slučaj mora biti upozorenje domaćim firmama koje pošteno i kvalitetno rade svoj posao, a koje su prisiljene da rade kao podizvođači stranim firmama, da obrate pažnju na prevarante. Vlasnik “Primorja” iz Ajdovščine je Dušan Černigoj, koji je u matičnoj državi već hapšen zbog prevara i malverzacija u građevinarstvu. No, on koristi prijeratni ugled ove firme kako bi dobio poslove u susjednim državama i to isključivo gdje je država finansijer. Nadam se da u državi BiH to znaju – navodi Memišević.

Avaz

Leave a Reply

*

captcha *