IslamBosna.ba – Sirija uzvraća na američku terorističku akciju smanjenjem broja graničara na granici sa Irakom.

Sirija je obavjestila iračke vlasti o odluci da prekine diplomatske veze, stopira rad sirijsko-iračkih bezbjednosnih komisija i smanji broj vojnih pograničnih jedinica na zajedničkoj granici. 

Sirija uzvraća na američki desant u Bu Kemalu sa smanjenjem broja graničara na granici sa Irakom. Posmatrači vjeruju da je ovo prvi korak u nizu akcija koje će preduzeti Sirija, za koje kažu Sirijci da su bolne za Ameriku. Stanovnici pograničnih područja su nam rekli da su sirijske vlasti povukle nekoliko jedinica graničara što je dovelo do smanjenja njihovog broja i što će veoma utjecati na mir i bezbjednost u okupiranom Iraku.

Sirijski postupci za kontrolu granice su doveli do velikog smanjenja broja terorističkih akcija u Iraku u posljednje vreme nakon što je njihov broj dostigao 1000 tokom jednog mjeseca.

Prema dobro obavještenim izvorima koji prate situaciju, Sirija neće dozvoliti da se napadi na njene stanovnike koriste u predizborne trke u Americi ili za potpomaganje potpisivanja bezbjednosnog ugovora između Amerike i Iraka.

 

Izvor: addounia.tv

  

Leave a Reply

*

captcha *