IslamBosna.ba- Zamjenik vođe Muslimanske braće dr. Ibrahim Munir izrazio je svoje žaljenje i osudu obećanja saudijskog prijestolonasljednika Muhammeda bin Selmana da će eliminisati ono što je ostalo od ideologije Muslimanske braće.

Munir je za QudsPress komentarisao Bin Selmanovu izjavu u intervju za CBS u kojem je kazao da su ‘ na saudijske škole mnogi elementi Muslimanske braće izvršili invaziju, ali da će oni u bliskoj budućnosti biti potpuno iskorijenjeni’.

Munir smatra Bin Selmanove komentare dijelom ‘nezahvalnosti prema Braći koja su branila Saudijsku Arabiju i Zaljev tokom Nasserista, Bassista i komunističkih pokreta’.

On je objasnio dau Braća branila islam od napada sa Zapada, kao i od destruktivnih napada od Nasserista i Baasista i da ‘to nisu uradili uz Allahovu pomoć ne bi bilo sada ni Saudijske Arabije ni Zaljeva’.

Prijestolonasljednik je pokrenuo napad na tzv. pokret Sahva, saudijski ogranak Muslimanske braće, te je kazao da je dominirao zemljom gotovo 30 godina što je dovelo do prekida dobrih odnosa između Bliskog istoka i Zapada. On je kazao da su prije 1979. godine, Saudijci živjeli ‘prekrasnim i prirodnim’ životom poput ostatka Zaljeva, na primjer žene su vozile automobile i išli su kina, ali nakon 1979. godine ‘radikalni i netolerantni islam je preuzeo Kraljevinu’. On insistira da su on i njegova generacija ‘žrtve’ te ideologije.

IslamBosna.ba