Prema riječima člana Sindikata komunalne privrede Adnana Porče, jutros je na cestama tek nekoliko autobusa komercijale čiji vozači otvaraju sva vrata i prevoze putnike na relaciji Dobrinja-Baščaršija, prenose sarajevski mediji. 

“Petsto-šesto radnika je još uvijek, od petka popodne, u krugu preduzeća odakle nemamo namjeru otići dok se ne ispune naši zahtjevi, a to je da se poništi odluka Vlade Kantona Sarajevo prema kojoj je na čelo preduzeća vraćen Hasan Bašić. To je čovjek koji je u svom mandatu od maja 2009. do kraja 2010. napravio 27 miliona KM duga i još hiljadu bolesnika u ovoj firmi. Ti ljudi su šikanirani i psihički uništavani i zbog svih tih razloga mi toga čovjeka ne želimo u našem preduzeću i nećemo voziti dok se odluka o njegovom imenovanju za direktora ne poništi”, kategoričan je Porča.

Radnici GRAS-a će tako nastaviti štrajk uprkos tome što je na vanrednoj sjednici Vlade KS u petak uveče premijer Suad Zeljković kazao da je štrajk nezakonit te da će zbog toga protiv radnika u štrajku biti podignute krivične prijave.

Ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo Jusuf Bubica kazao je za Radiosarajevo.ba da je iznenađen štrajkom. Smatra da se Sindikat ne bi trebao baviti imenovanjima direktora, nego zaštitom prava radnika.

Inače, kako piše Radiosarajevo.ba, GRAS je u velikim finansijskim i strukturnim problemima, te je stečaj sve izgledniji.

(enovinecom)

Leave a Reply

*

captcha *