Kako tvrdi ekspert Galijašević, koji pojavu „vehabizma“ i selefizma objektivno prati već duži period, sve ovo je dio šireg plana za istrebljenje srpskog življa sa ovih prostora koji je skovan u Sarajevu od strane vrhuške SDA uz pomoć Harisa Silajdžića. Naime, plan je da se ovakvim djelovanjem „vehabija“ dugoročno utiče na natalitet u Republici Srpskoj. Kako navode neimenovani i anonimni izvori, cilj radikalnih islamskih krugova iz Sarajeva je smanjiti broj djece u Republici Srpskoj da bi se rubna područja mogla naseliti Bošnjacima čime bi se u budućnosti otvorila mogućnost stvaranja islamske šerijatske države na teritoriji RS-a.

Srpska djeca se hvataju specijalnim nevidljivim Delta Z-76 presretačima koji su dobijeni iz Turske baze na Marsu. Priča o helikopteru za gašenje požara služi samo kao pokriće tvrdi Galijašević (kao i laž da na Marsu nema života kojom se samo prikriva djelovanje „vehabija“ u BiH). Djeca se zatim odvode u kamp pored Travnika gdje se drže u neljudskim uslovima. Siroti mališani se hrane samo vlašićkim sirom i nemasnim mlijekom čime se podmuklo pokušava smanjiti nivo srpstva u njihovim mladim nevinim organizmima. Neke od njih nakon toga šalju u Tursku na obuku za janjičare, a druge one slabije, koriste „vehabije“ kao mete za gađanje. Svjedoci koji nisu htjeli da otkriju svoje identitete pričaju o užasnim dječijim kricima koji se prolamaju Vlašićem u ranu zoru. Isti svjedoci tvrde da su jednom prolazeći jednim šumskim putem vidjeli bradatog „vehabiju“ kako kolje kokoš za ražanj uz poklič „umri u mukama, srpska koko“. Po rubnim dijelovima Republike Srpske već kruže priče kako isprepadani srpski roditelji neposlušnu djecu ne straše više babarogom, nego strašnim „vehabijama“ koji će preko noći doći i odvesti ih u nepoznatom pravcu ako ne budu napisali zadaću.

Galijašević je potvrdio i neprovjerene glasine da se djeci u spomenutom kampu ugrađuju specijalni mikročipovi tipa ESDEA-ESBIH N4 koji su dizajnirani tako da nakon 20 godina eksplodiraju i nanesu veliku materijalnu štetu.

Na jednom od „vehabijskih“ internet portala ovih dana je osvanula poruka „čuvaj se Republiko Srpska, dolaze mudžahedini da ugroze tvoju državnost, prosperitet i težnju ka demokratiji“. Autor ove zabrinjavajuće poruke nije poznat.

Članovi Jugoistočnog dream teama za terorizam i ostale slobodne aktivnosti već duže vrijeme upozoravaju javnost na sklonost pripadnika „vehabijskog pokreta“ ka roštiljanju i konzumaciji voćnih sokova, no nijedna od nadležnih institucija se još nije oglasila po ovom pitanju, što jasno govori da bi MUP RS trebao stvari uzeti u svoje ruke.

Još uvijek nije utvrđeno da bilo gdje u Republici Srpskoj postoji neki slučaj otmice djeteta ili koke, a MUP Srednjobosanskog kantona tvrdi da prvi put čuje za ovakve informacije. Službenici SIPE također kažu da ne raspolažu bilo kakvim podacima o navedenim aktivnostima selefijskog pokreta na području ovog kantona.

Sve ovo je jasan pokazatelj da su ključni problem u BiH „vehabije“ i sarajevski radikalni islam koji prijeti ne samo Republici Srpskoj, nego i cijeloj Europi, zaključuje ekspert za terorizam, organizovani kriminal i voćne sokove Dževad Galijašević.

Nermin Spahić (nasevijesti.com)

u saradnji sa Press RS i Nezavisnim novinama

Leave a Reply

*

captcha *