Inhofe je u razgovoru za CNN kazao da je vidio 15 fotografija, devet snimljenih na mjestu ubojstva u kući u Abotabadu, tri na palubi broda USS Vinsona s kojeg je Bin Ladenovo tijelo bačeno u more i tri starije fotografije za usporedbu. ‘One su, naravno, jezive jer su snimljene odmah poslije ubistva’, rekao je Inhofe, opisavši kako se na fotografijama vidi Bin Ladenova moždana tvar kroz očnu duplju. Inhofe, veliki pobornik javnog objavljivanja fotografija, bez obzira na tu grozotu nimalo ne žali što ih je pogledao.

Senator je rekao da su najmanje dvije fotografije snimljene na brodu, pri pranju Bin Ladenova tijela, sasvim podobne za objavljivanje jer je na njima teroristički čelnik lahko prepoznatljiv.  CIA je utorak ponudila članovima vojnih i obavještajnih odbora američkog parlamenta da pogledaju fotografije, ako to žele. Inhofe je prvi koji je prihvatio poziv.

‘Želio sam to učiniti kako bih mogao reći da sam ih pogledao i otklonio svaku sumnju da to možda nije Bin Laden’, rekao je Inhofe. ‘On je. Mrtav je. Nema ga više’, zaključio je.

 

(HINA)

Leave a Reply

*

captcha *