Poznato je kako je Komšić tražio da SDP BiH odustane od sporazuma s HDZ-om BiH o provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u Strassbourgu u slučaju “Sejdić i Finci” i ustavnim promjenama u BiH.

No, rasprava na sjednici stranačkog predsjedništva bila je sve samo ne tolerantna i vođena u demokratskom duhu. Kako doznajemo, pljuštale su međusobne uvrede a svađa je bila toliko burna da je u jednom trenutku bila na ivici fizičkog obračuna između Komšića i dojučerašnjih drugova iz vrha partije.

Komšića je najviše vrijeđao njegov već dugo vremena najljući suparnik u SDP-u BiH, državni ministar prometa i komunikacija Damir Hadžić. Rekao je Komšiću da je on najobičniji demagog i populista koji istupa u medijima, a čije priče nemaju nikakvog pokrića.

– Ti samo znaš kritikovati, a gdje su ti prijedlozi i rješenja – vikao je Hadžić.

Kap koja je prelila čašu Komšićevog strpljenja bila je to što je predsjednik stranka Zlatko Lagumdžija, manje-više otvoreno stao na Hadžićevu stranu, na kojoj su još bili i bivša predsjednica Izbornog povjerenstva BiH Lidija Korać i SDP-ov «financijski mag» Marin Ivanišević.

Komšić se jedva suzdržao i nakon pauze koju je dao Lagumdžija, a koja je također protekla u svađi, napustio prostorije stranke, praktično se i ne osvrnuvši na Lagumdžijinu ponudu da porazgovaraju u četiri oka. Nakon toga je isključio mobitel i više se nije nikome javljao od dojučerašnjih drugova.

(Doznajemo.com)

   

(doznajemocom)

Leave a Reply

*

captcha *