IslamBosna.ba- Sedmicu dana nakon što je preuzeo dužnost ministra odbrane Izraela, Avigdor Lieberman je izbjegao odgovor na pitanje da će izvršiti atentat na Ismail Henijju, zamjenika predsjednika Hamasovog Politbiroa.
Tokom konferencije za medije Lieberman je kazao da mu ovo pitanje treba postaviti na kraju mandata kada se mogu sumirati rezultati njegovog rada.
Prije više od mjesec dana, Lieberman je kazao da je on ministar odbrane on bi postavio Henijji ultimatum od 48 sati da vrati tijela izraelskih vojnika i zatvorenika koje drže u Gazzi u suprotnom ‘što se mene tiče, trebao bi naručiti za sebe mjesto u najbližem groblju”.

Dr. Yuval Dror, prodekan za komunikacije na Visokoj školi za menadžment u Rishon leZion odlučio je da prozove Liebermana pa je osnovao internet stranicu pod nazivom ‘Da li je Ismail Henijje mrtav?” sa video snimkom intervjua u kojem Lieberman obećava smrt.
Do sada na stranici stoji Ne, velikim crvenim slovima.

“Ukoliko je Lieberman pravi muškarac neka se onda približi Gazzi”, poručio je Mahmud ez-Zahar, visoki zvaničnik Hamasa.

Drugi Hamasov zvaničnik, Fethi Hammed, je kazao tokom protesta u Gazzi da pokret ne mogu zaplašiti Liebermanove prijetnje da ubije političke i vojne vođe pokreta.
“Mi ne pozivamo na rat, ali ćemo se boriti ukoliko nam bude nametnut”, kazao je Hammed.
Na hiljade stanovnika Gazze spalilo je fotografije visokih izraelskih zvaničnika zahtijevajući okončanje devetogodišnje opsade Pojasa.

IslamBosna.ba