IslamBosna.ba– Djevojčica iz Gazze kupila je poklon za Dan majki, otišla je kući ali nije pronašla svoju majku niti bilo koga od devet članova porodice.

Kao i obično, Alaa Ebu Zejd (8) iz Refaha, jug Gazze, otišla je u školu sa svojim prijateljicama, stigla je u školu, ušla u svoj razred i onda otišla na podnevni odmor.

Tokom odmora željela je da kupi slatkiše i grickalice, ali je bila sama u kantini. Vratila se da potraži svoje prijateljice ali jedna od njih je rekla: „Štedim džeparac kako bih kupila poklon za mamu za Dan majki“.

Dok su joj lice kvasile suze, Alaa se prisjećala scene kada su izraelski okupacioni borbeni avioni bacili raketu na njenu porodičnu kuću i pretvorili je u ruševine i ubili članove njene porodice.

Odmah, jedna od njenih prijateljica je izvadila bočicu sa vodom iz svoje torbe i pitala Alu da joj opere lice, a zatim joj je dodala maramicu kako bi obrisala suze.

Alaa je izgubila majku, trogodišnjeg brata i devetoro rođaka, a 17- oro iz njene porodice je ranjeno, a među njima i ona, tokom posljednje izraelske ofanzive na Pojas Gazze..

„Međutim, insistirala sam da sačuvam novac kako bih kupila poklon za Dan majki“ , kaže Alla. „Nakon škole, kupila sam buket cvijeća i odlučila da ga poklonim mami. Umjesto da odem kući, odlučila sam da odem na majčin mezar kako bih joj dala svoj poklon“.

IslamBosna.ba
Rafah

Rafah

Rafah

Rafah

Rafah

Rafah

Rafah

Rafah

Rafah