Kako je nedavno javio indikator.ba, prvi u FBiH BPK Goražde je usvojio Zakon o raspolaganju državnom imovinom, a dio te imovine ustupljen je kompaniji  Prevent za 1 KM. Tako ovaj kanton prednjači u naglom povećanju broja zaposlenih, a najviše njih angažovano je u Preventu Goražde. Riječ je o najmlađoj firmi ove grupacije u kojoj je u  toku i proizvodnja automobilskih presvlaka za Golf 7. Doznaje se da će presvlake biti ugrađivane i u novi model ugledne njemačke kompanije.

Upravo je o ovim aktivnostima bilo riječi na prezentaciji koju je u krugu Preventa organizirala Služba zapošljavanja BPK Goražde. Ovom prilikom naglasak je stavljen i na uspjeh projekta u okviru kojeg je, u saradnji sa Srednjom stručnom školom Džemal Bijedić, Federalnim zavodom za zapošljavanje, Vladom BPK-a i USAID-om, omogućena prekvalifikacija za 420 nezaposlenih.

– Ovo je najbolji primjer kako svi, od lokalne zajednice, vlasti, zavoda, obrazovnih institucija, možemo uraditi zajednički djelovati. Prevent je jedinstven primjer onog što ćemo u budućnosti raditi, izjavila je direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Nafija Hodo.

   

(doznajemocom)

Leave a Reply

*

captcha *