“Na osnovu preliminarnih nalaza Radne grupe primjetna je značajna zloupotreba tih sredstava, tako da smo, dok ne budemo imali definitivan izvještaj na osnovu kojeg ćemo imati konkretne zaključke, odlučili obustaviti isplatu”, kazao je Nikšić.

Komentirajući činjenicu da Ministarstvo poljoprivrede u svom nalogu nije razdvojilo poljoprivredne poticaje, kako bi oni mogli biti isplaćeni odmah, Nikšić je kazao da se “očito na ovaj način na Vladu pokušava napraviti pritisak koji je politički motiviran”.

“Vidjet ćemo kakav će biti izvještaj Radne grupe. Čini mi se da će biti veoma mnogo posla i za organe gonjenja”, rekao je Nikšić za “Avaz”.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović u telefonskoj izjavi iz Prištine Avazu je također potvrdio da je njegovo ministarstvo razdvojilo naloge o poticajima, tako da prvo budu isplaćeni oni za poljoprivrednu proizvodnju.

“Očekujem da isplata poticaja uslijedi iduće sedmice. Mislim da nema potrebe da poljoprivrednici održavaju proteste koje su najavili. Ja se vraćam ovog vikenda u BiH i razgovarat ću s poljoprivrednicima”, kratko je rekao Lijanović.

(sutraba)

Leave a Reply

*

captcha *