Drago čovječanstvo,

Mislim da se ne moram predstaviti. Cijeli svijet govori o meni, izolaciji zbog mene i neprestanom stresu zbog mene. Za razliku od većine vas, ja nemam vremena za gubljenje, pa ću odmah prijeći na stvar i podijeliti s vama iskustvo koje mediji ne prenose.

Ne pravim razliku među ljudima; mladim ili starim, bolesnim ili zdravim, praktikantima ili drugačijim. Nemojte me optuživati za grubost. Jednostavno slijedim zapovijedi Vrhovnog Gospodara koji me je oslobodio.

Ja sam onaj koji je okupirao tiranske vlade da dalje ne nastave zlostavljanje svojih muslimanskih manjina. Ja sam onaj koji je pokorio faraone 21. stoljeća i slomio srž oholosti u svakom od njih. Ja sam onaj koji je zatvorio mjesta alkohola, bluda, kockanja, dima i prestravio svakog lihvara. Ja sam onaj koji je zastrašio svakog nevjernika iza zatvorenih vrata te sada preispituje sve za što se nekada zalagao. Ja sam taj koji je unio strah u srce svakog grešnika i doveo ga do kajanja. Ja sam podsjetnik da moralni pad ne može proći bez osvete. Ja sam ponosan na ovo, ne izvinjavam se zbog toga i neka se stide okorjela srca čovječanstva što sam im bio potreban kao podsjetnik.

Da, upravu ste.

Ja sam, također, onaj koji je zatvorio vrata džamija. Jedino žalim zbog ovoga, ali to je želja mog Gospodara, a On je Najmudriji. Možda ćete tek sada shvatiti blagodat namaza u džematu i druženja s melekima što ste ranije uzimali zdravo za gotovo. Zašto sam vam ja bio potreban da to shvatite?

Vaš cijeli život se zaustavio zbog mene, slabog, sićušnog i tihog Allahovog stvorenja. Šta da je On poslao na vas moju braću koja bi sunovratila vaše zemlje kao što je to uradio s Lutovim narodom? Ili da je poslao užarenu vatru iz oblaka? Ili da je naredio zemlji da vas progutao kao što je to uradio sa Karunom?

Ja nisam ovo prouzrokovao. Moj Gospodar mi je to rekao.

I sve smo prema grijesima njihovim kaznili: na neke vjetar, pun pijeska, poslali, a neke strašnim glasom uništili; neke u zemlju utjerali, a neke potopili. – Allah im nije učinio nepravdu, sami su sebi nepravdu nanijeli. (El-Ankebut, 40)

Nemojte se bojati mene već Onog koji me je poslao.

Nemojte se preokupirati razmišljanjem kako da me izbjegnete, već kako da se približite Onome koji me je poslao.

Ja, i ostala stvorenja, smo u Njegovoj milosti, kojom upravlja Njegova moć, bespomoćni smo bez Njegove pomoći. Moja kika je u Njegovim rukama, Njegova želja je moja zapovijed, i Njemu se klanjam. Nemojte dopustiti da vaše srce zaposjednem ja ili bilo šta drugo. Veličajte Allaha i imajte dobro mišljenje o Njemu.
Znam bolje sebe od vas, pa ću vam reći kako stvari stoje:

Mnogi od vas će umrijeti zbog mene. Oni koji presele kao dobri, Allah će ih dobrim nagraditi i mogu se nadati statusu šehida. Ali oni koji umru zanemarujući iman, koji su živjeli bez vizije i odlagali pokajanje, brzo će shvatiti da činjenicu da im je smrt najmanji problem kojeg imaju.

Ne znam koliko još moj Gospodar želi da budem ovdje, ali jedno je sigurno; ja mogu biti smirenost iza koje slijedi oluja, a ako i kada to stigne, ono što vam danas radim činit će se kao velika radost.

Obraćam vam se iz milosti, pa vas posljednji put pitam:

Da li ćete se pokajati?

Hoćete li živjeti sa svrhom i ciljevima?

Hoćete li obećati da ćete se iskreno pokajati za svaki počinjeni grijeh?

Vaš privremeni posjetilac, vaš iskreni savjetnik, nemoćni Allahov rob,

Korona virus

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisao: Ali Hammuda

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba