Tri osobe su povrijeđene u masovnoj tuči koja se večeras desila u Ulici Telali na području Opštine Stari Grad, na sarajevskoj Baščaršiji, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, do tuče je, navodno, došlo između pripadnika Oružanih snaga Republike Bugarske pri misiji EUFOR-a s jedne, i za sada nepoznatih osoba s druge strane.

Očevici ovog događaja ispričali su da je nakon tuče došlo do jurnjave u kojoj je nekoliko osoba bježalo u pravcu Ambasade Slovenije. Nedugo nakon toga, na mjesto događaja došle su patrole policije i ekipa Hitne pomoći. Tom prilikom strani državljani su odbili da daju lična dokumenta pozivajući se na imunitet. Potom su došli i pripadnici EUFOR-a kao i jedan autobus kojim su učesnici tuče odvezeni u bazu, piše Oslobođenje.

Iz EUFOR-a su naveli da je istraga ovog događaja u toku.

Istrage koje provode EUFOR i MUP KS-a trebale bi razjasniti da li se ovaj incident povezuje sa ispadima navijača bugarskog fudbalskog kluba Levski u Sofiji gdje je igrana utakmica pretkola Evropske lige. Tada su, podsjetimo, navijači iz Bugarske na tribinama istakli transparent kojima veličaju Ratka Mladića i Željka Ražnatovića Arkana. Potom su dolazak u Sarajevo najavili plakatom na kojem je napisano i “Nož, žica, Srebrenica”.

(Bportal.ba)

Leave a Reply

*

captcha *