IslamBosna.ba- Posebna zahvala onima koji su putovali širom svijeta na odmor ovog ljeta i nisu objavili svoj dolazak na aerodrom X ili odmaralište Y iz obzira prema osjećajima i okolnostima svojih prijatelja.

Posebna zahvala onima koji su ovog ljeta posjetili najljepše svjetske hotele i oduprijeli se tome da podijele svoju trenutnu lokaciju.

Posebna zahvala onima koji su svakodnevno izjavljivali ljubav svojim supružnicima bez objavljivanja na društvenim mrežama koliko ih love.

Posebna zahvala onima koji kuhaju i ugošćavaju svoju rodbinu na ručkovima i večerama s nijjetom održavanja porodičnih veza bez da su hvalili svoje kulinarske sposobnosti i ukusna jela objavljujući njihove fotografije.

Posebna zahvala onima koji su uputili saosjećajni savjet našim učenjacima bez da su naveli njihovu grešku i prikazali sebe kao neustrašive branitelje islama.

Posebna zahvala onima koji su svakodnevno pomagali siromasima i onima u potrebi bez dokumentovanja svake svoje humanitarne aktivnosti beskrajnim fotografijama.

Posebna zahvala onima koji više jedu u restoranima nego kući, ali nikada ne fotografišu svoje obroke poput milionera koji se ne mogu sakriti od kamera.

Posebna zahvala bogatoj sestri koja ne pokazuje markiranu odjeću iz svojih ormara niti rastužuje srca svojih prijatelja, čak ni snobovskim pogledom na odjeću koju one nose.

Posebna zahvala mladoj nevjesti kojoj je muž dao poklon, a ona nije pohitala da ga proslavi među svojim prijateljicama iz poštovanja prema njihovim osjećajima i okolnostima.

Posebna zahvala svakom bogobojaznom muslimanu koji ibadeti Allahu i obraća Mu se u tajnosti tokom svojih sedždi, više nego što dovi na društvenim medijima.

Posebna zahvala svima koji su odlučili da budu sretni i uživaju u svojoj sreći i zaštite svoju sreću ne prenoseći svaki detalj drugima.

Autor: Muhammed Hussein

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba