IslamBosna.ba – Da muslimani ni ovaj bajram ne mogu dočekati bez uvreda islamofobičnih zapadnih medija, dokaz je i najnovija uvreda koju ponovo objavljuje francuski list Charlie Hebdo. U svom izdanju od 1. oktobra, ovaj list je objavio pogrdne poruke uz karikature IDIŠ-ovog vojnika koji kolje drugog čovjeka. U porukama se vrijeđa ličnost Allahovog Poslanika, s.a.v.s., i skrnavi njegov lik.

Ovaj časopis je još 2012. godine objavio niz uvredljivih fotografija u kojima skrnavi ličnost Poslanika, s.a.v.s., što je izazvalo burne reakcije širom islamskog svijeta, kada su milioni muslimana u različitim krajevima svijeta svojim demonstracijama iskazali nezadovoljstvo takvim odnosom francuske štampe.

Nema sumnje da je i ovaj slučaj smišljen i tendenciozno promovisan baš uoči najvećeg muslimanskog blagdana Kurban-bajrama kako bi se isprovociralo muslimansko javno mnjenje. Također, ovo je jasan pokazatelj da mnogi mediji, pogotovo oni koji su dokazali svoju islamofobičnost, ne žele napraviti razliku između zločina koje čine pojedinci u ime islama i islamskog učenja i islamskih svetinja. Na taj način žele produbiti jaz između muslimana i Zapada, promovišući svoju mržnju i zlobu prema svemu što je islamsko.

IslamBosna.ba