IslamBosna.ba- Teško je objasniti slobodu. Ona je tako duboka i tako stvarna. Gledajući kroz zbunjenost, prazne kutije i šuplje stvari, vidjela sam tebe- dunjaluk. Stavljao si veo iza vela preko mojih očiju. Pokušavao da me osvojiš, prevariš, porobiš svojim lažima. Istina je da mi nisi mogao dati niti kapljicu vode kada sam moleći te stajala na tvojim vratima. Bila sam na koljenima pred tobom, očajno čekajući da me ispuniš.
Ono što sada vidim je jasan pogled do kojeg sam se izborila vječitim udarima razočarenja. I sjedim ovdje okružena tvojim pristalicama, tvojom vojskom lažljivaca koje si poslao kako bi me držao u lancima. Ali neću više da budem tvoj zarobljenik. Neću više da budem ta mala djevojčica koja provodi besane noći razmišljajući o tebi. Nisam više dijete slomljenog srca koje troši suze na tebe. Moja nesretna ljubav me više ne može slomiti. Ti me ne možeš slomiti. Neću se više povijati nad tvojim sjajem i lažnim obećanjima. Nećeš više imati moje suze. I moje srce nije više tvoje utočište.
Ne mogu više ovdje živjeti.
Prevalila sam dug put da bih ovdje došla. Ponekad su to bile pustinje, kada je sve što mi je bilo potrebno bila samo jedna kapljica vode koju mi ti nisi mogao dati. Nekada su to bile oluje, kada mi je bilo potrebno samo treperenje svjetla da bi me vodilo na mome putu. Ali ponovo i ponovo sam tražila od tebe ono što mi nisi mogao dati. Sve ono što ti imaš je ponos, hvalisanje i robovanje obmanama. I tako sam se ponovo i ponovo pronalazila u pustinjama bez vode, u tami bez svjetla. Ali ja više nisam tvoj rob, jer je došao čovjek koji me oslobodio od ovoga. Čovjek koji me je oslobodio od robovanja robu, koji me je doveo do robovanju Gospodaru robova.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Jasmin Mudžahid

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba