Hadžiarapović je kazao da će se  hamburger u sarajevskom McDonald’s-u moći kupiti već za dvije konvertibilne marke te da će u ponudi biti šest vrsta, dok će big mac pojedinačno koštati 4,80 KM, a zajedno s velikom porcijom pomfita i s pićem, odnosno u meniju, 7,90 KM.

Ove cijene niže su od cijena u restoranima u EU, Srbiji ili Hrvatskoj i ono što je tamo, recimo, dva eura kod nas je dvije KM, jer ipak je ovo jedno novo tržište, rekao je Hadžiarapović.

Istakao je i da su se već među dobavljače za potrebe restorana kvalificirale domaće kompanije “Kap” i “Milkos” i da su u toku pregovori s nekim domaćim proizvođačima salata.

Dodao je da je u planu i otvaranje “drive-in” restorana ispred hotela Radon Plaza, ali da se još uvijek čeka na građevinsku dozvolu od Opštine Ilidža. Na dozvolu za gradnju McDonald’s-ovog restorana, prema njegovim riječima, se također čeka i u Banjoj Luci.

Kako je najavljeno iz kompanije Gliese 581g DL McDonald’s, vrata restorana, koji se nalazi u Titovoj ulici u Sarajevu, u srijedu će otvoriti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i on će biti i prvi kupac.

(24sata.info)

Leave a Reply

*

captcha *