Zastavu države BiH, koja je bila istaknuta na metalnom stubu na glavnom gradskom trgu u centru Livna, skinuo je orkanski vjetar koji je duvao na katoličko Badnje veče i nije riječ o krivičnom djelu nepoznatog počinioca, saopšteno je u MUP-u Livanjskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je da je na Badnje veče u Livnu, prema podacima lokalne Meteorološke stanice, duvao orkanski vjetar brzine 100 kilometara na čas, te da je trenutak kada je vjetar “oduvao” državnu zastavu snimila panoramska kamera na gradskom trgu.

Vrdoljak je potvrdio da su pripadnici Policijske uprave Livno jutros izvršili uviđaj i konstatovali da u konkretnom slučaju nije riječ o incidentu i krivičnom djelu pojedinca ili više njih, nego isključivo o “višoj sili”, odnosno vjetru koji je na momente imao orkansku jačinu.

Prema njegovim riječima, nova zastava BiH odmah iza božićnih praznika biće ponovo postavljena na jarbol između zastava Livanjskog kantona i grada Livna, koje su, kako je rekao, izdržale nalete vjetra, ali su oštećene i biće zamijenjene.   

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *