Dvanaestorica agenata američke tajne službe, koji su bili u prethodnici pred posjetu predsjednika SAD Baracka Obame Kolumbiji, vraćeni su nazad u Ameriku, zbog nedoličnog ponašanja, a pretpostavlja se da su razlog prostitutke sa kojima su bili.

Agencija “Associated Press” navodi da su agenti suspendovani i da su se vratili u SAD, pozivajući se na anonimni izvor koji je prenio da su pripadnici tajne službe iznajmili prostitutke u gradu Kartahena, u kome se održava Samit lidera zemalja Sjeverne i Južne Amerike.

Portparol Tajne službe Edwin Donovan sinoć nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje da su agenti povučeni zbog prostitutki, već je samo saopštio da je druga grupa agenata zauzela njihovo mjesto, prenosi Tanjug.

On je dodao i da personalne promjene neće uticati na bezbjednost predsjednika Obame, koji je sinoć doputovao u Kolumbiju na samit.

Kako navodi “Washington Post”, sedmorica od dvanaestorice agenata su oženjeni.

Predviđeno je da se Obama danas sastane sa liderima regiona na skupu, kome prisustvuje više od 30 predsjednika i premijera.

Glavne teme samita će biti borba protiv trgovine drogom, učešće Kube na konferenciji kome se SAD protive i pitanje Foklandskih ostrva.

(Vijesti.ba)

Leave a Reply

*

captcha *