Dobro došli na vaš web portal IslamBosna.ba! IslamBosna.ba je najveći i najposjećeniji bosanski islamski web portal koji postoji već više od 10 godina i okuplja nekoliko hiljada članova i članica iz preko 100 zemalja svijeta.

IslamBosna postoji samo kao web stranica gdje se ljudi susreću i upoznaju putem interneta, a ima za cilj da pruža informacije o islamu i aktuelnostima u cijelom svijetu, objavljuje vijesti iz BiH i svijeta, analize o svakodnevnim dešavanjima i sve ono što nećete naći ni na jednom drugom portalu.

Forum IslamBosne već cijelu deceniju okuplja ljude različitih profila i različitih pravaca, kako bi otvoreno i uz slobodno izražavanje mišljenja diskutovali o svim relevantnim pitanjima.

Značajno je napomenuti da stavovi izneseni na forumu nisu zvanični stavovi portala IslamBosna.ba, koji želi svima pružiti mogućnost izražavanja vlastitog mišljenja, ukoliko je ono izneseno u skladu s Pravilnikom foruma, donesenim u cilju osiguranja poštovanja integriteta drugih učesnika foruma.

Portal IslamBosna.ba nikad nije finansirala niti ga sada finansira bilo koja organizacija/institucija. Aktivnosti i rad IslamBosne vode i održavaju isključivo dobrovoljci koji podržavaju slobodno i kritičko iskazivanje misli o aktuelnim političkim, vjerskim i drugim dešavanjima u BiH i svijetu. IslamBosna.ba nikad nije preferirala niti sada preferira bilo koju političku partiju ili političku liniju.

Naša misija je:

– pružati alternativan pogled na dešavanja oko nas i podržavati osviještenost o značajnim tokovima i dešavanjima u cijelom svijetu;

– podržavati istinu, duhovnost, napredak čovječanstva, principe slobode, pravde i ljudskih prava;

– afirmirati zdravo društvo kroz istinske vrijednosti i moral na nivou pojedinca, porodice i zajednice;

– prenijeti univerzalnu poruku islama kroz umjerenost u mišljenju i radu, bez preferiranja bilo koje frakcije ili ideološkog pravca u islamu, a naročito izbjegavajući ekstremizam u bilo kojem obliku;

– ostvarivati jedinstvo među muslimanima.

Mi želimo učestvovati u stvaranju i razvoju jakog, utjecajnog i islamski osviještenog bosanskohercegovačkog društva.

 

Leave a Reply

*

captcha *