Naime, direktor Zdravstvenog centra Avdo Ćeranić nedavno odbio donaciju sa obrazloženjem da ona nije u skladu s propisima.

Kako je Tanjugu rekao član Gradskog vijeća Novog Pazara Seadetin Mujezinović, Gradska uprava se od 1. januara ove godine, koja je proglašena godinom beba, uključila u akciju da svakom novorođenčetu uruči neki poklon.

Prije izvjesnog vremena, ispričao je on, u razgovoru s ljekarima Ginekološkog odjeljenja, članovima Gradske uprave je saopšteno da im nedostaju spavaćice za muslimanke koje se pokrivaju, odnosno da su im potrebne spavaćice koje pokrivaju cijelo tijelo, i marame za kosu.

“Mi smo naručili šivenje trideset kompleta, spavaćica i marama i pismom smo se obratili načelniku Ginekologije kako bi ga obavijestili da smo spremili takvu donaciju”, objasnio je Mujezinović.

On je kazao da je od direktora Ćeranića dobijen odgovor da to neće biti moguće, odnosno da je Zdravstveni centar u Novom Pazaru gradska bolnica i ne dolazi u obzir bilo kakva vrsta diskriminacije.

Ćeranić je ranije danas lokalnim medijima rekao da je bolnica gradjanska ustanova u kojoj se primjenjuju ista pravila za sve pacijente bez obzira na vjeru, nacionalnost i pol.

On je kazao da je reč o stavu stručnog kolegijuma koji smatra da svako ima pravo da se oblači kako želi, ali da je ambijent bolice uspostavljen u skladu sa zakonom i ne smije biti drugacija od drugih bolica u zemlji.

Ćeranić je priznao da nije ni vidio spavaćice koje je pripremila Gradska uprava, dodavši da je bilo dovoljno da bi time bila diskvalifikovana određena grupa žena koje se ne odjevaju po islamskim propisima.

Ipak, on kaže da generalno nema ništa protiv donacije, i da je toj bolici potrebno, čak, hiljadu spavaćica i pidžama.

(b92net)

Leave a Reply

*

captcha *