„Oni nas napadaju, napadaju naše institucije i infrastrukturu, naš način života, naše vrijednosti i naša uvjerenja, zbog toga što nismo kao oni”, napisao je Prosser.

On poziva da se svim muslimanima (muškarcima) zabrani letenje avionom u zemljama Zapada.

Ovaj parlamentarac tvrdi da su muslimani ‘zli čopor ženomrzačkih troglodita iz ‘Vogistana’ koji prijete slobodi Novog Zelanda u ime vjere iz kamenog doba”. 

Trogloditi su naziv za ljude koji stanuju po pećinama odnosno podzemni način života. U antičkim izvorima, trogloditi su ponekad plemenski naziv za pećinske stanovnike na obalama Crvenog mora, Arabije, Indije i nekih drugih područja.

„Najveću identifikovanu prijetnju zapadnjačkoj zračnoj bezbjednosti predstavlja muslimanska omladina”.

„Ako ste mladić u dobi između 19 i 34 godine,i ako ste pri tom još musliman ili izgledate kao muslimani, ili ako dolazite iz neke muslimanske zemlje, onda nije poželjno da putujete bilo kojom od zapadnih kompanija”, piše on.

On kaže da su njegovi komentari zasnovani na tome što su muslimani odgovorni za napad od 9. septembra. kao i za bombački napad na londonsku podzemnu željeznicu i što mu je nedavno prije leta oduzet švicarski vojni nož.

U kolumni Prosser priznaje da će njegovi pogledi biti kritizirani, ali samo zbog novozelandske „pretjerane tolerancije” prema multikulturalizmu i političkoj korektnosti.

Prosser je već poznat po kotraverzama. Prije toga on je tražio da se zabrani nošenje burke na javnim mjestima,da vojni treninzi budu obavezni za sve građane, i da Južni otok bude zasebna država.

IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *