Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, rektor Bihaćkog univerziteta prof.dr. Refik Šahinović danas je svečano otvorio Odsjek za socijalnu pedagogiju i duhovnu brigu.

Podijeljeni su i indeksi novoupisanim studentima, koji će po završetku studija biti stručno osposobljeni za rad u pojavama devijantnih oblika ponašanja kod djece, ali i odraslih.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu, od njegovog osnivanja do danas, studenti su se školovali na Odsjeku islamske vjeronauke. Nakon nekoliko godina priprema, konačno su se stekli uvjeti za otvaranje novog odsjeka.

Svečanosti su prisustvovali brojni studenti, predstavnici akademske zajednice i vjerskih institucija iz USK-a, te gosti iz srodnih visokoškolskih ustanova iz Sarajeva i Zenice. U ovoj akademskoj godini, na novi odsjek upisano je 30 redovnih i 30 vanrednih studenata, koji će po završetku četverogodišnjeg dodiplomskog studija steći zvanje bachelor socijalne pedagogije i duhovne brige.

Za novi odsjek na Islamskom pedagoškom fakultetu su se odlučili zbog sve veće potrebe u društvu za ovim profilom stručnjaka.

Izvori:

rtvusk.ba Anela Halilagić

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *