Korporacija za bh. državljanine sa završenom srednjom medicinskom školom i završenim studijem sestrinstva realizira nostrifikaciju diploma tog profila u Njemačkoj s mogućnošću ostvarenja stalnog boravka.

– Uz našu postojeću kliniku u Sindelfingenu ušli smo u realizaciju izgradnje novog hotelsko-kliničkog kompleksa u turističkom mjestu Bad Liebenzell. Kompleks ima kapacitet od 80 kreveta, uz pune hotelske popratne sadržaje kao što su wellness, veliki profesionalni fitnes prostor, kongresne dvorane, kafeterija, razna terapijska odjeljenja, te uređeni park veličine 1500 kvadratnih metara, sa preko 1500 metara popločanih i uređenih staza za šetnju bolesnika i rekoscvalenata. Centar bi trebao početi s radom tokom oktobra, ove godine, te nam je za te kapacitete potrebno preko stotinu novih medicinskih radnika, a također bismo proširili našu djelatnost i kapacitete u liječenju i kontroli stanja pulmonalnih pacijenata, te otvorili jedan novi segment u zbrinjavanju i liječenju tih pacijenata u navedenom dijelu Njemačke, kaže Sead Graf Kozličić von Tinj, vlasnik i predsjednik Upravnog odbora ove korporacije.

Graf Kozličić von Tinj, Bosanac iz Bihaća, jedan od uspješnijih poslovnih ljudi iz BiH u Njemačkoj ističe da mu je i dalje cilj zapošljavati nezaposlene građane Bosne i Hercegovine, te na taj način učestvovati u omogućavanju boljeg standarda života našeg čovjeka u ovim kriznim vremenima.

Više informacija o korporaciji MEDICAL CARE GROUP može se dobiti na:

http://www.medicalcare-group.de/, a prijava za posao može se izvršiti na: http://www.medicalcare-group.de/content.php?ID=3.

Kontakt telefon je: 0049 7031494070-0, a za sva ostala pitanja i informacije zainteresirani se mogu obratiti na kontakt adresu.

Izvor: Depo.ba

   

   

(doznajemocom)

Leave a Reply

*

captcha *