IslamBosna.ba– Imamo dobre vijesti za Nijemce. Zadnjih dana je njemačka javnost primjetno uznemirena zbog posjete jednog njemačkog političara jednoj lokalnoj džamiji u svrhu predizborne kampanje. U mozgovima mnogih je ovo znak tihe islamizacije Njemačke te tumače da je slovo “C” u skraćenici naziva stranke CDU (Kršćanska Demokratska Unija) ustvari znak za islamski polumjesec.

Da stvari ipak nisu toliko daleko otišle, dokazuju naučnici i ovime želim da predstavim njihove rezultate i da umirim Nijemce. Sada mirno mogu ići na spavanje.

Naime, prekjučer (22.04.2014) je Raphael Gaßmann, direktor Njemačke centrale za pitanja ovisnosti, pokazao najnovije rezultate po pitanju korištenja droga u Njemačkoj. Korištenje droga je u suštoj suprotnosti s islamskim vrijednostima pa je možemo uzeti kao pokazatelj islamizacije nekog područja. Što više droge (u koju se ubraja i alkohol) to manje islama. Obratna situacija možda i nije neki pokazatelj (“što manje droge- to više islama”) jer smanjenja upotreba droge ne upućuje neminovno na praktikovanje islama, ali u svakom slučaju više alkohola upućuje na manjak islama.

Pa da vidimo radosne vijesti za Nijemce: U 2013. godini se u Njemačkoj trošilo u prosjeku 9,5 litara čistog alkohola (što odgovara 105,5 litara piva, 20,4 litra vina ili 5,4 litra žestokog) po osobi i time je Njemačka oborila svoj rekord u potrošnji alkohola, što će reči u suzbijanju islama. Deislamiziraniji od Njemačke u Evropi su još samo Luksemburg, Francuska, Austrija i Estonija- oni loču bolje.

Ove mjere deislamizacije međutim nisu bez troškova: šteta koja nastaje državi od posljedica konzumiranja ovih količina alkohola iznosi u prosjeku 10 milijardi eura godišnje, dok zarada od proizvodnje alkoholnih pića donosi tek 3,3 milijarde eura državi.

No, što bi Nijemci rekli: “Schönheit muss leiden” ili u slobodnom prijevodu: “da bi bio lijep moraš trpiti”…

U svakom slučaju Nijemcima želimo lijep san bez stresa i noćnih mora. I neka ne zaborave jednu čašicu na ćesrce pred spavanje….dobra je za spavanje a i smanjuje islam.